غار 65 میلیون ساله قوری قلعه، طولانی ترین غار ایران

غار قوری قلعه یکی از جذاب‌ترین غارهای ایران است. این غار بزرگترین غار آبی آسیا به شمار می‌آید و طولانی‌ترین غار ایران است. این غار 12 کیلومتر طول و 3140 متر عمق دارد. دمای غارقوری قلعه در همه فصل‌های سال ثابت است. این غار دمایی در بازه 7 تا 11 درجه سانتی‌گراد دارد. عمق حوضچه‌های کف غار هم در عمیق‌ترین حالت خودشان به 14 متر می‌رسد. 

 

غار قوری قلعه کجاست؟

غار قوری قلعه در منطقه اورامانات قرار دارد. جایی که مردمش به زبان کردی هورامی سخن می گویند. دامنه کوه‌های شاهو، بستر پیدایش این غار آبی زیباست. شاهو، یکی از کوه‌های اطراف شهرستان روانسر از توابع استان کرمانشاه است که همه ساله میزبان مسافران و گردشگران بسیاری است.

چگونگی کشف غار قوری قلعه

غار قوری قلعه، میلیون‌ها سال قدمت دارد. تولد این غار به 65 میلیون سال پیش و دوره دوم زمین‌شناسی، یعنی دوره مزوزوئیک، بازمی‌گردد. گروهی از زمین‌شناسان انگلیسی در سال 1355  این غار را کشف کردند و مطالعات زمین‌شناختی روی این غار آغاز شد. از زمان کشف غار تا کنون، چندین دوره کاوش در غار توسط غارنوردان صورت گرفته است.  غارنوردان در هر کاوش،  تا عمق چندکیلومتری غار را پیش رفته‌اند. سال 1366 مهم‌ترین کاوش در غار قوری قلعه انجام گرفت. که طی آن حدود 30 کیلومتر از غار کشف شد.

رطوبت غار 40 تا 60 درصد است و دمای آن بین 7 تا 11 درجه سانتی‌گراد همواره ثابت است. این غار با قندیل‌ها و پدیده‌های زمین‌شناختی جذابش محل زندگی گونه نادری از خفاش‌ها به نام خفاش کوش گوشی و سمندرهای زرد زیادی بوده است. که طی دهه‌های گذشته و بازدید بی‌رویه و حفاظت نشده گردشگران از آن، گونه‌های جانوری ساکن در غار دچار کاهش جمعیت شده‌اند.

بخش های غار قوری قلتعه

غار قوری قلعه دو فاز اصلی دارد که بسیار مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرند. فاز اول با 500 متر طول، بستر شکل‌گیری دو تالار معروف از غار به نام‌های تالار مریم و تالار کوهان شتر است. فاز دوم غار هم 1000 متر طول دارد و تالارهای عروس، بتهوون و نماز در آن شکل گرفته‌اند.

پس اگر وارد غار شوید، از دهانه ورودی غار به این صحنه برخواهید خورد:

تالار مریم (فاز اول)

تالار مریم یکی از معروف‌ترین دیدنی‌هایی است که در غار قوری قلعه به آن برخواهید خورد. تالار مریم محوطه‌ای بزرگ و عظیم مانند حوضچه‌ای گسترده است که با قندیل‌های زیبایی آزین شده اند. یکی از این قندیل‌ها شکلی مانند شمایل مریم مادرعیسی مسیح دارد و به همین خاطر اسم این تالار را تالار مریم گذاشته‌اند.

تالار کوهان شتر (فاز اول)

کنار تالار مریم، تالار شگفت‌انگیز دیگری به نام تالار کوهان شتر قرار گرفته است. شکل قندیل‌های این تالار به گونه شگفت انگیزی شبیه به اشکال مختلف است. کشتی، شیر، ساختمان‌های مختلف و… کوهان شتر از جمله اشکالی است که دست هنرمند طبیعت با قندیل‌های تالار آن را ساخته است.

تالار عروس (فاز دوم)

در فاز دوم غار قوری‌ قلعه، تالار عروس یکی از دیدنی‌ترین بخش های غار است. در این تالار، کریستال‌های براق و سفیدرنگی وجود دارند که به حدی زیبا و بدون لک هستند که با راه رفتن روی آنها می‌توانید ردپای خودتان را ببینید.

قندیل‌های زیبایی به طول 12 متر از سقف تالار عروس آویزان هستند. قندیل‌هایی که شبیه چلچراغ‌هایی باشکوه به تالار زینت بخشیده‌اند.

تالار نماز (فاز دوم)

تالار نماز تالار دیگری از فاز دوم غار قوری قلعه است. این تالار به تونلی تاریک ختم می‌شود که به تونل برزخ مشهور است. تونل برزخ 220 متر طول و 3 متر عرض دارد. نیمی از تونل برزخ را آب گرفته است.

تالار بتهوون (فاز سوم)

تالار بتهوون از تالارهای شگت انگیز غار قوری قلعه است. قندیل‌های درون این تالار، صداهایی متفاوت می‌دهند. یعنی اینکه اگر به هرکدام از قندیل‌های تالار بتهوون دست بزنید، صدایی متفاوت از قندیل‌های دیگر تولید خواهد کرد. به همین علت اسم این تالار را تالار بتهوون گذاشته‌اند. در تالار بتهوون حوضچه‌های کم‌نظیر و زیبایی قرار دارند که باورتان نمی‌شود جای آنها در غار باشد.

محوطه آبشار

پس از پیمایش دو فاز نخست غار قوری قلعه، به هیجان‌انگیزترین بخش غار می‌رسید. پی از پیمودن 3000 متر از دهانه ورودی غار به محوطه آبشارها می رسید. در این محوطه 4 آبشار قرار گرفته‌ است که صحنه‌ای بی‌نظیر در غار ایجاد کرده‌اند. این آبشارها 10 تا 12 متر بلندی دارند.

نکته مهم درمورد قسمت‌های آبی غار این است که بخش بزرگی از این قسمت‌ها در معرض نمایش قرار نگرفته‌اند و بازدید کنندگان نمی‌توانند بخش‌های شگفت‌انگیزی از این غار را ببینند.

و قسمت زیبای ماجرا، انتهای غار است که به دره ‌ای زیبا ختم می‌شود. دهانه انتهایی غار در دره‌ای قرار دارد که پر از درختان جنگلی و تنومند است.  می‌توانید ساعاتی را در طبیعت زیبای این دره کمپ بزنید.

سفر به آلپ ایران در اشتران کوه زاگرس

بزرگ ترین غار آبی آسیا

غار قوری قلعه یکی از بی‌نظیرترین عوارض طبیعی سرزمین ماست. این غار زیبا بزرگترین غار آبی آسیا و یکی از جذاب‌ترین غارهای شگفت‌انگیز ایرانی است. اما همه اهمیت غار قوری قلعه در ابعاد طبیعی آن خلاصه نمی‌شود. این غار علاوه بر اهمیت طبیعی، اهمیت تاریخی هم دارد.

در کاوش‌های باستان‌شناسی غار قوری قلعه، ظروف و اشیایی از دوران باستان کشف شده‌اند که نشان می‌دهند این غار محل زندگی نیاکان باستانی ما بوده است. در واقع قدمت زندگی در غار قوری قلعه به دوره غارنشینی بازمی‌گردد. همین مساله اهمیت غار قوری قلعه را صد چندان کرده است.

از طرفی دیگر، نباید از ویژگی‌های جذاب مناطق اطراف غار غافل شویم. دیدنی‌های اطراف غار، پاوه، روستای زیبای اورامان، بازارچه مرزی جوانرود و دشت لاله‌های واژگون وحشی از جذابیت‌هایی هستند که در سفر به غار قوری قلعه شانس تماشای آن را خواهید داشت.

 

دیدنی های سفر به پاوه

اگر گذارتان به پاوه و غار قوری قلعه افتاد، دیدنی‌های زیر را از دست ندهید:

 

دشت لاله‌های واژگون

یکی از جذابیت‌های اطراف شهرستان پاوه، طبیعت زیبای آن است. اگر قصد کردید به غار قوری قلعه سفر کنید حتما در اطراف شهر پاوه راهتان را به سمت دشت لاله‌های واژگون کج کنید. زیبایی و عطر خوش گل‌های این دشت، شما را مست خواهند کرد.

گوردخمه روانسر

یکی از آثار باستانی اطراف غار قوری قلعه، گور دخمه روانسر است. این گوردخمه که محل دفن دربار و پادشاهان بوده است یکی از اثار ارزشمند باستانی شهرستان روانسر به حساب می‌آید. باستان‌شناسان قدمت این گوردخمه را به دوره هخامنشی نسبت می‌دهند.

بازارچه مرزی جوانرود

بازارچه مرزی جوانرود یکی از بازارهای جذاب منطقه است که می‌توانید چیزهای جالبی را برای خرید در آن پیدا کنید. قیمت مناسب کالاها و محصولات فروشندگان یکی از ویژگی‌های مهم این بازارچه مرزی است.

علاوه بر اینها پاوه، یکی از زیباترین شهرستان‌های کرمانشاه است. روستاهای پلکانی، طبیعت زیبا، مردم مهمان‌نواز و معماری جذاب خانه‌ها از دیدنی‌های این شهرستان است.

 

سوغاتی های پاوه

صنایع دستی مختلفی در این استان ساخته می‌شوند که بسیار زیبا هستند. شما می‌توانید با سفر به پاوه و سرزدن به بازارهای محلی آنها را پیدا کنید و بخرید. گیوه کشی، گیوه‌بافی، شال‌بافی، رشک‌بافی، سبدبافی، قالی‌بافی، پشم‌ریسی، موج‌بافی، سجاده‌بافی، جاجیم و خراصطاز از معروف‌ترین صنایع دستی مردم منطقه پاوه و روانسر است.

سخن پایانی

ایران جاهای دیدنی دست نخورده و جذاب فراوانی دارد که با معرفی آنها به گردشگران و علاقمندان به سفر، می‌توانیم به آوازه آنها و گسترش صنعت توریسم کمک کنیم. گسترش صنعت توریسم به معنای بهبود وضعیت اقتصاد محلی و رسیدن به توسعه پایدار است. با به اشتراک گذاشتن مطالبی که به معرفی و گسترش توریسم داخلی کمک می‌کنند، به اقتصاد کشورمان کمک کنیم.

برای اطلاعات بیشتر درباره تور کرمانشاه و بلیط هواپیمای لحظه آخری با آژانس هواپیمایی قصرشیرین تماس بگیرید. 

آیا شما به غار قوری قلعه سفر کرده‌اید؟ با ما از تجربیات خودتان بنویسید.

مقالات مرتبط

۱۱ مورد از معروف ‌ترین بناهای تاریخی ایران ۱۱ مورد از معروف ‌ترین بناهای تاریخی ایران
بهترین شهرهای توریستی ایران بهترین شهرهای توریستی ایران
قاهان، تکه‌ای از بهشت قاهان، تکه‌ای از بهشت
معروف‌ترین کویرهای ایران(بخش دوم) معروف‌ترین کویرهای ایران(بخش دوم)
بندر انزلی، شهر باران بندر انزلی، شهر باران
معروف‌ترین کویرهای ایران معروف‌ترین کویرهای ایران
روستای افجه، ییلاق بهشتی روستای افجه، ییلاق بهشتی
دورود، پایتخت طبیعت ایران دورود، پایتخت طبیعت ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02183348