جشنواره گوجه فرنگی اسپانیا، تجربه گوجه بازی در لا توماتینا اسپانیا

10 Min Read

جشنواره گوجه فرنگی اسپانیا یا لا توماتینا یک جشنواره مبارزه با گوجه‌فرنگی است که در آخرین چهارشنبه ماه اوت هر سال در شهر بونول در نزدیکی والنسیا در کشور اسپانیا برگزار می‌شود. هزاران هزار نفر از سراسر جهان در «بزرگترین مبارزه غذایی جهان»  پس از دریافت ویزای اسپانیا جنگی را آغاز می‌کنند که در آن بیش از صد تن گوجه‌فرنگی رسیده در خیابان‌ها توسط افراد به سوی هم پرتاب می‌شود.

آشنایی با فستیوال گوجه فرنگی در اسپانیا

ویژگی توضیح
نام فستیوال لا توماتینا (La Tomatina) – بزرگ‌ترین جنگ غذایی جهان با پرتاب گوجه‌فرنگی.
تاریخ برگزاری آخرین چهارشنبه ماه اوت (برای ۲۰۲۶: ۲۶ اوت).
مکان شهر بونول (Buñol)، نزدیک والنسیا، اسپانیا.
تاریخچه مختصر از ۱۹۴۵ شروع شد؛ از دعوا در رژه به جشنواره جهانی تبدیل شد.
فعالیت‌های اصلی صعود به میله چرب برای ژامبون، پرتاب ۱۵۰ تن گوجه، شستشو با شلنگ.
نکات برای گردشگران بلیت الزامی (از Trip.com یا سایت رسمی)؛ لباس سفید، کفش بسته، عینک شنا ببرید. ورود بدون بلیت ممنوع.
چگونگی رسیدن قطار از والنسیا (۴۰ دقیقه)؛ اقامت در والنسیا پیشنهاد می‌شود.
جذابیت تجربه‌ای شاد، کثیف و فراموش‌نشدنی با هزاران گردشگر؛ موزه توماتینا برای بازدید.

تاریخچه جشنواره گوجه‌ فرنگی اسپانیا – La Tomatina

جشنواره گوجه فرنگی در اسپانیا La Tomatina جشنواره‌ای است که هر چهارشنبه آخر ماه اوت در بونول برگزار می‌شود. این جشنواره شامل یک نبرد بزرگ گوجه فرنگی است که در آن شرکت کنندگان به مدت یک ساعت بدون وقفه گوجه‌فرنگی‌های رسیده را به سمت یکدیگر پرتاب می‌کنند. بله درست خواندید! یک ساعت کامل پرتاب گوجه‌فرنگی!


بیشتر بخوانید: بهترین شهر اسپانیا: معرفی جذاب‌ترین شهرهای اسپانیا برای سفر، مهاجرت، کار و تحصیل


این سنت عجیب و غریب از کجا می‌آید؟

جشن گوجه فرنگی در اسپانیا

همه چیز از سال ۱۹۴۵ شروع شد، زمانیکه تعدادی از جوانان در میدان شهر در جریان صفوف غول‌ها و کله‌های بزرگ با هم جنگیدند. از آنجایی که آن‌ها چیزی برای پرتاب کردن به طرف یکدیگر نداشتند، آن‌ها گوجه‌فرنگی‌ها را از یک پایه نزدیک برداشتند و به طرف یکدیگر پرتاب کردند. سال بعد، جوانان نبرد را تکرار کردند، اما این بار گوجه‌ها را خودشان آوردند. کم کم این سنت گسترش یافت و به یکی از معروف‌ترین جشنواره‌های اسپانیا تبدیل شد.


بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به اسپانیا


روایت دیگر در مورد جنگ گوجه فرنگی در اسپانیا

درباره خاستگاه جشن مردمی La Tomatina روایت دیگری هم وجود دارد. به گفته برخی از مورخان، منشأ آن به دلیل شوخی بوده است. مردی در میدان شهر در حال آواز خواندن و پخش موسیقی بود که گروهی از جوانان که به او گوش می‌دادند شروع کردند به پرتاب گوجه‌فرنگی‌هایی که از جایگاه میوه و تره بار در میدان برداشته بودند، زیرا مرد بسیار بد می‌خواند. همه در میدان تصمیم گرفتند به آن‌ها بپیوندند و در نهایت این اتفاق به مبارزه با گوجه فرنگی ختم شد.

تاریخ برگزاری جشن La Tomatina

تاریخ برگزاری جشن La Tomatina

این جشن هر ساله در 27 اوت برگزار می‌شود. جشنواره‌ای که در آن کل شهر بونول در میدان زیبای تاون هال با گوجه‌فرنگی به مبارزه با هم می‌پردازند. افراد بسیاری برای حضور در این جشنواره، تورهای اروپایی را انتخاب می‌کنند تا با دریافت ویزای شنگن، به‌راحتی به اسپانیا سفر کنند و از این تجربه رنگارنگ لذت ببرند.

هزینه جشن گوجه اسپانیا چقدر است؟

به طور معمول یک تور اسپانیا سه روزه برای جشن La Tomatina به‌همراه دیدن جاذبه‌های گردشگری شهر بونول حدود ۲۹۰ یورو هزینه دارد، البته هزینه رزرو هتل و بلیط هواپیما را فراموش نکنید.

بلیط جشنواره تا سالهای پیش ۱۰ یورو تعیین شده بود، اما ممکن است تغییر کند. تور جشنواره گوجه فرنگی اسپانیا به صورت اختصاصی نیز قابل دریافت است. در هر صورت حضور در این گردهماییِ رنگی، با هر هزینه‌ای ارزشش را دارد.

چند نفر در جشن La Tomatina شرکت می‌کنند؟

جشن La Tomatina

قبل از سال ۲۰۱۳، بین ۴۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ نفر (که در سال ۲۰۱۲.۵۰۰۰۰ گزارش شده بود) مردم در این مبارزه بزرگ گوجه‌فرنگی شرکت می‌کردند که جمعیت عادی ۹۰۰۰ نفری بونول را تا حد زیادی افزایش داد. از سال ۲۰۱۳، فروش بلیط رسمی تعداد شرکت‌کنندگان را به ۲۲۰۰۰ نفر محدود می‌کند.

محل اقامت محدودی برای افرادی که به La Tomatina می‌آیند در نظر گرفته می‌شود، بنابراین بسیاری از افراد از گزینه ساده‌تر اقامت در والنسیا در نزدیکی  ۳۸ کیلومتر تا بونول با اتوبوس یا قطار استفاده می‌کنند. برای آماده‌سازی نظافت خیابان‌ها بعد از اتمام جشنواره، مغازه داران از روکش‌های پلاستیکی بزرگ روی ویترین فروشگاه‌های خود استفاده می‌کنند تا از آن‌ها در برابر کثیف شدن محافظت کنند.


بیشتر بخوانید: راهنمای مکان های دیدنی اسپانیا، کشور ماتادورها


جشنواره گوجه فرنگی در کدام شهر برگزار می‌شود؟

این جشنواره هرساله در شهر بونول والنسیا برگزار می‌شود. موفقیت‌های این جشن باعث شد که بین‌المللی شود. هزاران شرکت‌کننده از کشورهای اروپایی و کشورهای:

  • استرالیا
  • کره‌جنوبی
  • ژاپن
  • هند
  • ایالات‌متحده، کانادا
  • کاستاریکا

به این جشن می‌آیند.

در جشنواره گوجه‌فرنگی، همه باید قرمز شوند!

چند نفر در جشن La Tomatina شرکت می‌کنند؟

جشنواره La Tomatina قوانین خاصی دارد که باید رعایت کنید که عبارتند از:

  • از آوردن بطری یا اشیاء سخت خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث آسیب رساندن به سایر شرکت کنندگان شود.
  • تیشرت دیگران را پاره نکنید.
  • شما باید گوجه‌فرنگی‌ها را قبل از ریختن له کنید زیرا این کار تأثیر آن را کم می‌کند.
  • اطمینان حاصل کنید که فاصله ایمنی با کامیون‌ها را حفظ کرده‌اید.
  • به محض شنیدن صدای شلیک دوم، باید پرتاب گوجه‌فرنگی را متوقف کنید.

بیشتر بخوانید: فستیوال و جشنواره های اسپانیا در یک تور ارزان


در جشنواره گوجه فرنگی اسپانیا این نکات را فراموش نکنید!

  • کفش‌های کهنه بپوشید شاید بعد از جشنواره آن‌ها را دور انداختید. اگر دمپایی بپوشید، ممکن است صدمه ببینید یا در طول مبارزه آن‌ها را گم کنید.
  • لباس‌های قدیمی یا لباس‌هایی بپوشید که قصد استفاده دوباره از آن‌ها را ندارید. به‌احتمال زیاد به دلیل پاره شدن یا کثیف شدن دیگر به درد نخورند.
  • ممکن است عینک برای شما مفید باشد. با این حال، اگر اطمینان حاصل کنید که همیشه دستمالی تمیز برای پاک کردن چشمان خود دارید، بهتر است. بهترین کار این است که تیشرت خود را داخل شلوار خود قرار دهید تا قسمت پایین تیشرت تمیز و خشک بماند.
  • اگر قصد عکاسی دارید، دوربین ضدآب بیاورید!
  • اگر اهل بونول نیستید و می‌خواهید یک شب بمانید، فراموش نکنید که از قبل به دنبال محل اقامت مطمئنی باشید.
  • پالو خابون را از دست ندهید. یک میله روغنی با ژامبون اسپانیایی در بالا. هرکسی که بتواند از تیرک بالا برود و ژامبون را بگیرد، می‌تواند آن را نگه دارد!
  • ایمن بمانید و تا حد امکان از جشن لذت ببرید.

تصاویر جشن گوجه در اسپانیا

جشن La Tomatina

جشن La Tomatina در اسپانیا

جشنواره گوجه اسپانیا

جشنواره گوجه اسپانیا

جنگ گوجه در اسپانیا

جنگ گوجه در اسپانیا

جمع‌بندی

کشور اسپانیا کشوری تاریخی است و پر از اتفاقات و رویدادهای جالب توجه می‌باشد که از قدیم الایام تاکنون در حال برگزاری هستند. جشنواره گوجه فرنگی اسپانیا یکی از همین رویدادهاست. شما با خرید تور اسپانیا تابستان از آژانس هواپیمایی قصر شیرین می‌توانید در این جشن شرکت کنید و خاطرات بینظیری را برای خود ثبت کنید.

سوالات متداول (FAQ)

۱. جشنواره لا توماتینا کی و کجا برگزار می‌شود؟
این جشنواره هر سال در آخرین چهارشنبه ماه اوت (برای ۲۰۲۵: ۲۷ اوت) در شهر کوچک بونول (Buñol)، حدود ۴۰ کیلومتری غرب والنسیا، اسپانیا برگزار می‌شود. جنگ گوجه‌فرنگی دقیقاً از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۲ ظهر طول می‌کشد و هزاران گردشگر در آن شرکت می‌کنند.

۲. برای شرکت در جشنواره چه نکاتی را باید بدانم؟
باید بلیت تهیه کنید (حدود ۱۰-۱۵ یورو، از سایت رسمی latomatina.es یا Trip.com بخرید؛ ظرفیت ۲۰,۰۰۰ نفر). لباس قدیمی سفید بپوشید، کفش بسته و عینک شنا ببرید؛ سه‌پایه، بطری شیشه‌ای یا پرتاب اشیاء سخت ممنوع است. گوجه‌ها را فقط له‌شده پرتاب کنید و بعد از ساعت ۱۲ متوقف شوید. از والنسیا با قطار/اتوبوس ۴۰ دقیقه راه است.

۳. بعد از جنگ گوجه‌فرنگی چطور خودم را تمیز کنم و لباس‌هایم را بشورم؟
پس از پایان ساعت ۱۲، کامیون‌های آب و شلنگ‌های محلی مردم را می‌شویند؛ استخرهای عمومی یا رودخانه نزدیک برای شستشو در دسترس است. لباس‌های کثیف را در کیسه پلاستیکی بگذارید؛ هتل‌ها در والنسیا معمولاً سرویس شستشوی سریع دارند و تورهای رسمی (مثل Tomatina Tours) دوش و لباس تمیز ارائه می‌دهند.

Share This Article
بدون دیدگاه