پهناورترین کشورهای جهان کدامند؟
دانستن سوال پهناورترین کشورهای جهان 2024 کدامند؟ شاید برای شما هم جذاب باشد. کشورهای دنیا در ابعاد مختلف و با شرایط اقلیمی گوناگون در نقاط مختلف هر قاره پراکنده شدهاند. برخی از این کشورها فوقالعاده وسیع و برخی دیگر کوچک هستند. تعدادی از آنها کوهستانهای فراوانی را در خود جای دادهاند و برخی دیگر از آنها با دریا محصور شده اند. در این مطلب به معرفی وسیعترین کشورهای دنیا پرداختهایم تا با آنها آشنا شوید.
در ادامه این نوشتار میخوانیم:
بزرگترین کشورهای جهان
بر اساس آماری که سایت wordmeters درباره وسیعترین کشورهای دنیا در 2024 منتشر کرد روسیه در صدر و سپس کشورهای کانادا، ایالات متحده، چین و برزیل در رتبههای بعدی قرار گرفته اند. برخی از کشورهای دنیا فوق العاده وسیع هستند مانند روسیه و برخی دیگر کوچک مانند واتیکان؛ اما وسعت یک کشور دیلیل بر پراهمیت بودن یا مهم نبودن آن نیست! چه بسا کشوری کوچک مانند مالدیو مقصد توریستان بسیاری باشد.
روسیه: سرزمین تزارها و سیبری
کانادا، دومین کشور بزرگ جهان، با مساحتی نزدیک به ۹٬۹۸۴٬۶۷۰ میلیون کیلومتر مربع، میزبان مناظر طبیعی خیرهکننده و تنوع فرهنگی است. جمعیت کانادا در تاریخ اول ژانویه ۲۰۲۴، ۴۰,۷۵۴,۰۰۹ نفر بوده است. جنگلهای انبوه بریتیش کلمبیا و دشتهای وسیع ساسکاچوان، نمونهای از همزیستی مسالمتآمیز طبیعت و انسان در کانادا هستند.
این سرزمین وسیع از اقیانوس اطلس در شرق تا اقیانوس آرام در غرب امتداد دارد. کانادا دارای مناظر طبیعی متنوعی از جمله جنگلهای بیپایان، کوههای برفی و دریاچههای عظیم است. منابع غنی انرژی مانند نفت، گاز و ذخایر معدنی از جمله طلا و مس و منابع آب تازه فراوان، مهمترین ثروتهای طبیعی این کشور را تشکیل میدهند. همچنین، پهناوری کانادا نقش بسزایی در حمل و نقل جهانی دارد. کانادا از طریق راههای آبی و همچنین تجارت دریایی شمالی برای کشورهای معتبری از جمله ژاپن و چین به عنوان مسیرهای کلیدی توزیع کالاها به بازارهای جهانی اهمیت دارد.
ایالات متحده آمریکا: سرزمین فرصتها
ایالات متحده، با مساحتی حدود ۹٬۸۳۳٬۵۱۷ میلیون کیلومتر مربع، کشوری است که فرصتهای بیشماری را برای افراد سراسر جهان فراهم میکند. از کوههای راکی گرفته تا سواحل میامی، این کشور پیشرو در عرصههای فناوری، فرهنگ و اقتصاد است.
آمریکا دارای تنوع بسیار زیادی از نواحی طبیعی از کوهستانها و بیابانهای غرب تا دریاچهها و جنگلهای شمال شرقی است؛ آمریکا همچنین بسیار پرجمعیت است. این کشور با بیش از ۳۳۱ میلیون نفر از انواع اقلیتهای فرهنگی مختلف تشکیل شده است. این جمعیت با شهرهای بزرگی مانند نیویورک، لسآنجلس و شیکاگو که به عنوان مراکز فرهنگی، اقتصادی، و تجاری جهانی شناخته میشوند که گسترش و توسعه شهرنشینی را تقویت کرده و آمریکا را در لیست پهناورترین کشورهای جهان کدامند؟ قرار داده است.
چین: تمدنی کهن و پیشرفت مدرن
کشور چین، چهارمین کشور بزرگ جهان، با مساحتی بالغ بر ۹٬۵۹۶٬۹۶۲ میلیون کیلومتر مربع، ترکیبی از تاریخ کهن و پیشرفتهای مدرن است. دیوار بزرگ چین و شهرهای پرجمعیتی مانند شانگهای و پکن در این کشور هستند. اینها نمادی از توانایی انسان در ساختن و حفظ تمدن است.
وسعت چین از شرق دریای ژاپن تا «رشتهکوه مقدس چین» را در برمیگیرد. این کشور دارای تنوع زیادی از جمله نواحی طبیعی، مناطق کوهستانی و بیابانهای شمال غرب، سواحل و دلتاهای جنوب شرقی است. چین به عنوان یکی از پرجمعیتترین کشورهای جهان با بیش از ۱.۴ میلیارد نفر معروف است. افراد بسیاری هر ساله با دریافت ویزای چین و تور چین به کشور سفر میکنند و از پهناورترین کشور آسیایی دیدن میکنند.
برزیل: قلب تپنده آمریکای جنوبی
از پهناورترین کشورهای جهان میتوانیم به برزیل اشاره کنیم. برزیل، پنجمین کشور بزرگ جهان، با مساحتی بیش از ۸٬۵۱۵٬۷۶۷ میلیون کیلومتر مربع، به عنوان قلب تپنده آمریکای جنوبی شناخته میشود. جنگلهای آمازون که بخشی از این کشور را پوشاندهاند، به عنوان ریههای کره زمین شناخته میشوند و تنوع زیستی بینظیری را در خود جای دادهاند.
رزیل دارای تنوع فراوانی از منابع طبیعی و نواحی زیستمحیطی است. این کشور کوهستانهای پرشکوه و دریاچههای زیادی دارد. برزیل با بیش از ۲۱۳ میلیون نفر به عنوان یکی از پرجمعیتترین کشورهای جهان نیز شناخته میشود. جمعیت متنوعی از لحاظ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در سراسر استانها و شهرهای این کشور زندگی میکنند. شهرهای بزرگی مانند سائوپائولو، ریو دو ژانیرو و بلو هوریزونته باعث میشوند که برزیل به عنوان یکی از مراکز فرهنگی، اقتصادی و صنعتی برجسته در آمریکای جنوبی شناخته شود.
استرالیا: سرزمین کانگوروها
این کشور، با مساحتی بیش از ۷٬۶۹۲٬۰۲۴ میلیون کیلومتر مربع ششمین کشور پهناور دنیاست. استرالیا دارای تنوع بسیار زیادی مانند مناطق طبیعی از جمله بیابانهای خشک و داغ، کویرهای بزرگ، جنگلهای گرمسیری و سواحل طویل و زیبا است. جمعیت استرالیا با تقریباً ۲۵ میلیون نفر نسبت به سایر کشورها کمتر است و این کشور اغلب به عنوان یک کشور کمجمعیت شناخته میشود؛ با این حال، جمعیت استرالیا بسیار متنوع است.
اقوام و فرهنگهای مختلفی جمعیت آن را تشکیل دادهاند که به واسطه مهاجرتهای مختلف از سرتاسر جهان به این سرزمین ملحق شدهاند. شهرهای بزرگی مانند سیدنی، ملبورن و بریزبین به عنوان شهرهای مهم این کشور شناخته می
شوند. استرالیا که به سرزمین کوآلاها و کانگوروهای شناخته میشوند مقصدی عالی برای دیدار از یک کشور پهناور است.
هند: کشور رنگها
مساحت هند بیش از ۳٬۱۶۶٬۴۱۴ میلیون کیلومتر مربع است که آن را به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای جهان از لحاظ جغرافیایی تبدیل کرده است. هند دارای تنوع بینظیری از مناطق طبیعی است. کوهستانهای اطراف هیمالیا، جنگلهای گرمسیری و همچنین سواحل خلیج بنگال در آن قرار گرفتهاند.
این کشور با بیش از ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت، از پرجمعیتترین کشورهای جهان است. جمعیت هند بسیار متنوع است. اقوام، فرهنگها و زبانهای مختلفی این جمعیت را تشکیل میدهند. شهرهای بزرگی مانند دهلی، بمبئی و کلکته به عنوان شهرهای مهم و برجسته در هند شناخته میشوند، در حالی که روستاها نیز با زندگی روستایی خود و میراث فرهنگی و تاریخی تلفیق شدهاند.
آرژانتین: سرزمین تانگو
آرژانتین مساحتی بیش از ۲٬۷۸۰٬۴۰۰ میلیون کیلومتر مربع را دارد. این کشور به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای جهان از لحاظ جغرافیایی است. آرژانتین دارای تنوع فرهنگی و منابع طبیعی است. این کشور دارای کوهستانهای آند است و به سواحل اقیانوس اطلس راه دارد.
آرژانتین با تقریباً ۴۵ میلیون نفر، به عنوان یک کشور متوسط از نظر جمعیتی است. اقوام و فرهنگهای متنوعی جمعیت این کشور را تشکیل میدهند. جمعیت آن به واسطه تاریخچه مهاجرتی متنوعی که این کشور تجربه کرده، به وجود آمدهاند. شهرهای بزرگی مانند بوئنوس آیرس، کوردوبا و رزاریو به عنوان شهرهای مهم در آرژانتین شناخته میشوند.
قزاقستان: کشور قزاقها
قزاقستان، از پهناورترین کشورهای جهان، یک کشور در آسیای مرکزی و جنوبی شرقی قارهٔ آسیا است. این کشور با کشورهایی مانند روسیه، چین، قرقیزستان، ازبکستان و ترکمنستان هم مرز است. جمعیت این کشور به حدود ۱۸ میلیون نفر میرسد و مساحت آن حدود ۲٬۷۲۴٬۹۰۰ میلیون کیلومتر مربع است که آن را تبدیل به یکی از بزرگترین کشورهای دنیا کرده است.
قزاقستان دارای آب و هوایی متنوع با تاثیرات سردسیری و گرمسیری است و منابع طبیعی گوناگونی از جمله منابع معدنی مانند زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی و منابع آبی مانند رودخانهها و دریاچهها را دارد. اقتصاد قزاقستان به دلیل وجود منابع طبیعی بسیار غنی، صنایع متنوع و تولیدات کشاورزی، یکی از قویترین اقتصادهای منطقه اطراف خود است. همچنین، قزاقستان دارای فرهنگ و زبان مخصوص به خود است و دارای جامعهای متنوع از نظر اقوام و ادیان است.