آبشار شوی بزرگترین آبشار طبیعی ایران

اگر در فهرست مکان‌های گردشگری شناخته شده و پرآوازه کشور نگاهی بیاندازیم، .یکی از مکان‌هایی که کاملا طبیعی و دست نخورده باقی مانده است .آبشار شِوی بزرگترین آبشار طبیعی ایران و خاورمیانه را می‌بینیم. این آبشار در استان خوزستان و در رشته کوه‌های زاگرس و حدفاصل شهرستان‌های اندیمشک و دزفول واقع شده است. و از هر دو شهرستان دسترسی به آن میسر است. برای یک سفر مجازی به آبشار زیبای شوی با قصرشیرین همراه باشید. 

 

چرا آبشار شوی؟ 

بزرگترین آبشار طبیعی ایران و خاورمیانه هرساله میزبان جمع کثیری از گردشگران ایرانی و توریست‌هایی از سایر نقاط دنیا است که پس از دیدن تصاویر بزرگترین آبشار طبیعی ایران و خاورمیانه در اینترنت، مجذوب آن شده و با پیمودن فواصل طولانی برای دیدن آن چندین کلیومتر پیاده‌روی مسیر را به جان می‌خرند.

انتخاب آبشار شوی علاوه بر طبیعت زیبای آن علل دیگری را نیز دارد، طبیعت زیبای مسیر رسیدن به آبشار، وجود عشایر و روستاییان اطراف آن، پوشش جانوری و متنوع آن و دره‌های زیبا و گیاهان دارویی که شگرف به چشم می آیند.

مسیر اول برای رسیدن به آبشار شوی

پس از رسیدن به روستای توریستی و فوق‌العاده شوی می‌توانید یک شب را در باغ انار و انجیر و لیمو‌ی این روستا و یا خانه‌های اهالی خونگرم سپری کنید، زیبایی این روستا خود دست کمی از آبشار ندارد و به دلیل طبیعی بودن و نبود راه ماشین آلات برای از بین بردن طبیعت بکرش، یک محل جذاب برای عکاسی و یا ماهیگیری از رودخانه باشد.

اما اگر خواستید فوراً به سمت آبشار حرکت کنید باید روستا را پشت سر بگذارید و مسیر جوی آب بالای روستا را دنبال کنید، تا به نزدیکی ابشار برسید، در نزدیکی‌های ابشار یک صخره وجود دارد که به زبان محلی《 کَنِه 》خوانده می‌شود، البته بالا رفتن از راه صخره کار سختی نیست چرا که مسیر دست و کنده کاری‌های انجام شده توسط ساکنین مسیر را ساده کرده و می توانید به آسانی آن را بپیمایید و یک چالش جالب را انجام دهید. حدود ۴۵ دقیقه از روستای شوی تا آبشار شوی پیاده روی لازم است.

و اما آبشار که از دور نمایان می‌شود حس شگرفی را به هر انسان منتقل می‌کند چرا که ارتفاع حدود ۱۰۰ متری و عرض ۴۰ متری آن به جرات زیباترین آبشار خاورمیانه را برای شما به ارمغان می آورد، به طوری که دلتان می‌خواه ساعت‌ها فقط محو زیبایی محسور کننده و صدای آبی که شاید قبلا تنها در فیلمها دیده باشید شوید و از تمام مشغله‌های و روزمرگی‌های زندگی ماشینی امروز دست بشویید.

برای اسکان در کنار آبشار می‌توانید چادر بزنید و شب‌ها در هوایی خنک و صدای زیبای آب آبشار نهایت استفاده را ببرید، البته ماهیگیری و درختان انجیر و مورت و پوشش گیاهی آبشار می‌تواند از دیگر تفریح‌ها در آن مکان باشد.

روستای افجه، ییلاق بهشتی

مسیر دوم رسیدن به آشار شوی

مسیر دومی که به آبشار شوی راه دارد از سمت شهرستان دزفول است و باید چند کیلومتری به جاده بخش شهیون حرکت کنید. سپس وارد یک جاده خاکی و البته با تردد بیشتر ماشین نسبت به جاده تله زنگ به سمت آبشار حرکت کنید، در نظر داشته باشید تمامی این مسیرها با تابلوهایی در سطح شهر دزفول و جاده ها نشان داده شده تا مبادا از مسیر منحرف شوید.

یک روز شاد با آبشارهای آرپناه در سرزمین بختیاری‌ها

در مسیر جاده به سمت آبشار که به چند روستا از جمله سرتنگ نیز ختم می شود می‌توانید حتی با ماشین شخصی خود بروید. بعد از آن با طی حدود ۱ ساعت و نیم مسافت با ماشین‌های شاسی بلند و یا نیسان حاضر در آنجا به پارکینگ محلی ساکنان که توسط اهالی بخش شهیون اداره می شود برسید و ماشین را پارک کنید و نیم ساعت پیاده روی به آبشار برسید.

 

بهترین زمان بازدید از آبشار شوی

با توجه به شرایط آب‌وهوایی آبشار شوی و مسیر مشکل و طولانی دسترسی به آن، بهترین زمان بازدید از آبشار شوی اواخر اسفند و بهار و به‌ویژه نیمه فروردین تا نیمه اردیبهشت ماه است. در این ایام، شوی هوای خنک و با طراوتی دارد و طبیعت پیرامون آن نیز سرسبز و تماشایی است.

در فصل تابستان پیاده‌روی در هوای گرم سخت است. میزان آب آبشار در تابستان کمتر خواهد بود و گزش حشرات نیز آزار دهنده است. بنابراین اواخر زمستان و اوایل بهار را برای رفتن به این مکان انتخاب کنید تا سفری به‌یادماندنی و خاطره‌انگیز را تجربه کنید.

پامنار، بهشت گمشده ایران

نکات ضروری

در سفر به آبشار شوی داروهای ضروری و کمک‌های اولیه را به‌همراه داشته باشید.

هوا در فصل بهار کاملا غیرقابل پیش‌بینی است. ممکن است بارندگی تند و سیل‌آسا شما را غافلگیر کند. توصیه می‌شود نکات ایمنی را در نظر بگیرید. و برای محافظت از خودتان کاور ضدآب سبک و کم حجم یا پانچو همراه داشته باشید.

کلاه و کرم ضدآفتاب را فراموش نکنید. اقامت طولانی در کوهستان (بیش از چند ساعت) باعث آفتاب سوختگی خواهد شد.

آبشار شوی فاقد هرگونه امکانات رفاهی مانند رستوران، فروشگاه و سرویس بهداشتی است پس خوراکی‌ لازم به‌همراه داشته باشید.

آب آبشار شوی از دل کوه بیرون می‌آید و فاقد آلودگی میکروبی یا شیمیایی است. امکان اینکه برای چند روز با خودتان آب بیاورید به‌دلیل سنگینی بار وجود ندارد. اگر به شرب آب کاملا بهداشتی اعتقاد دارید، می‌توانید آب را بجوشانید یا از قرص‌های کلر استفاده کنید.

از هنگامی که ایستگاه تله زنگ را ترک می‌کنید، جایی برای شارژ باطری دوربین عکاسی یا فیلمبرداری وجود ندارد. قبلا پیش‌بینی‌های لازم را تدارک ببینید.

مقالات مرتبط

جزیره کوشک، نگینی در دل بزرگترین رودخانه ایران جزیره کوشک، نگینی در دل بزرگترین رودخانه ایران
یک روز شاد با آبشارهای آرپناه در سرزمین بختیاری‌ها یک روز شاد با آبشارهای آرپناه در سرزمین بختیاری‌ها
تشکوه، کوه همیشه سوزان در خوزستان تشکوه، کوه همیشه سوزان در خوزستان
زیگورات دور اونتاش، قدیمی‌ترین و بزرگترین معبد آجری ایران زیگورات دور اونتاش، قدیمی‌ترین و بزرگترین معبد آجری ایران
شکم گردی در جنوب ایران شکم گردی در جنوب ایران
دوران سومریان و پیش از میلاد را در سفر به جزیره مینو تجربه کنید دوران سومریان و پیش از میلاد را در سفر به جزیره مینو تجربه کنید
پامنار، بهشت گمشده ایران پامنار، بهشت گمشده ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02183348